13:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Hammarby IF FF 12 - IF Brommapojkarna 3

Premiär i Sanktan

På ett soligt men blåsigt Kärrtorps IP så stod Hammarby IF FF 12 för motståndet i Sanktan premiären. Jag visste att Hammbarby är ett bra lag (de har gått till semi Ersans Pokal) så jag var lite orolig för om killarna skulle kunna tända till efter gårdagens cup. Men oj var obefogad den oron var.
Från första sekunden vissade killarna en enorm inställning och alla jobbade stenhårt tillsammans. Vi pressar de högt upp och de får inte chansen att rulla bollen emellan sig. I den 5:e minuten bryter Oskar en boll mitt på offensiv planhalva lite till vänster och han tar några steg in i plan och drar till med högern och målvakten har inte en chans. 1-0 och killarna visar en enorm glädje. Vi forsätter att jaga de över hela planen och släpper inte till några chanser, så Gurra står i stort sett sysslolösi i mål. I 12:e minuten jobbar vi till oss en hörna från vänster. Lucas slår den perfekt och mitt framför mål kommer Oskar och sätter dit huvudet. Nicken är hård som ett vristskott och för andra gången har målvakten inte en chans. Glädjen visar nu inga gränser och allra gladast är Oskar. Resten av halvleken forsätter vi spela bra och vi går till pausvila med en 2-0 ledning.
De får veta i paus att de gjort en kanonbra halvlek men att halva jobbet är kvar att göra. Det tog de till sig och de gick ut och fortsatte med samma härliga inställning i andra halvlek. Stundtals har vi riktigt fint spel, dock utan att skapa de riktigt farliga chanserna. I 9:e minuten spelar vi oss fint fram och till slut drar Adam till med högern men bollen tar i stolpen. Hammarby lyfter upp spelet på vår planhalva i slutet och i den 18:e minuten sätter de snyggt dit 2-1. Vi lyckas dock håll de borta från vårat mål tack vare en härlig inställning på slutet och vi vinner matchen med 2-1. När slutsignalen går visar killarna en underbar glädje och klappar om och kramar varandra.

Det är med en enorm stolthet man tänker tillbaka på matchen och man kan bara hoppas på att det fina spelet håller i sig i de kommande matcherna. Alla killarna ska ha en stor eloge för dagens insats.

Tack till Ola som bistod på avbytarsidan.